Repere indispensabile de ancorare in umanitate si constiență pentru ”sezonul rece”

1. (71-8 )
Bag mîna in foc ca fiecare dintre voi credeti ca aveti ceea ce detineti (posedati).
Credeti ca TV-ul , masina, nevasta , copiii, catelu , diplomele sau casa vă apartin, că doar ati muncit din greu pentru ele.

Insa aveti doar ceea ce sunteti in umanitatea voastră concretizată in respiratia si trairea fiecarui moment. Nimic altceva.

Orice altceva credeți ca aveti este in realitate ceea ce vă detine si va refuza dreptul la viata si experienta ei.

Posesiile ne subjugă exact in momentul in care ne imaginam că sunt ale noastre. Sentimentul posesiei vine cu o permanenta preocupare de a pazi ceea ce crezi ca posezi iar asta inseamna ca nu vei putea fi atent si experimenta senzatia vietii decat accidental si incomplet…

Mai mult , prin atentia la ceea ce posezi iti vei defini identitatea prin posesiile tale iar consecinta este indepartarea de structurile care-ti pot oferi senzatia de sens, satisfactia in viata si sentimentul identitatii reale..

Fara acestea orice relationare nu poate fi decat dificilă si epuizantă.

Cand suferi intelegi ca nu ai decat suferința si nimic altceva nu contează.
Cand te bucuri intelegi ca nu ai decat acel moment, acea respiratie si acea senzatie. 
Si pun pariu ca in acel moment, daca aveti norocul sa-l experimentati si sa fiti constienti de el , …. intelegeti ca de fapt aveti TOTUL.

Bine ar fi să vă amintiți cat mai des asta.

2. Interesele si sangele nu au legat vreodata cu adevarat oamenii. Au creat doar iluzia unor legaturi care chiar pentru ca erau iluzorii s-au dovedit lipsite de baza in momentele cu miză care incearcă inevitabil orice relatie la un moment dat.

Umanitatea si increderea care se poate construi pe aceasta structură este singura legatura reala dintre oameni.

3. (54-3)

Toata problematica recuperarii sensului in viață si starii de bine nu sta in celebrele intrebari?
a. Cum ma transform , schimb?
b. Cine sunt?
c. Cum devin mai spiritual , mai bun , mai iubitor?
d. Care-i adevaru?
e. Care-i sensul vietii?
Toate sunt capcane in care vă asteaptă suferința.

Totul se reduce la o singura intrebare?

Vreau sau nu, să renunt la perversitate in relatiile cu oamenii si viața ?

La orice nivel de luciditate ai fi si dincolo de limitele de autointelegere in viata ta interioară , in alegerile tale, exista nesimtire evidenta si accesibilă la o investigatie sinceră.

Renunță la nesimtirea care ti-o identifici si alege calea onestitatii. 
Cu orice risc , cu orice pret cu orice durere.

Cand ai facut asta ți-ai eliberat fiinta de o presiune si implicit vei putea vedea mai adanc in tine si trece la pasul urmator.

Nu incerca să fi bun , să ajuti , sa iubesti pentru ca toate astea vor fi moneda cu care-ti cumperi dreptul la perversitatea care o vezi in tine si de care te feresti să te atingi.

Pe aceasta cale cu fiecare zi care trece te vei transforma, vei afla mai bine cine esti , va izvorî mai multa caldura si compasiune din tine, vei vedea mai bine si mai clar adevarul.

Si asta doar renuntand la nesimtirea accesibila discernamantului tau la un moment dat precum: nesimtirea de a pretinde, nesimtirea de a te considera superior, nesimtirea de a fi duplicitar si incorect, nesimtirea de a trada sau nega ceea ce te-a sustinut, mesimtirea de a controla sau santaja, nesimtirea de a te folosi de cei mai slabi. etc etc

4. Pun pariu ca o sa vina vremea in cursul vietii mele (daca am noroc cu caru si mai traiesc vreo 20 ani) cand iti va fi efectiv rusine sa spui ca esti intr-o relatie monogamă sau ca esti bogat si detii lucruri de care nu ai cu adevarat nevoie.

In vremurile acelea majoritatea dintre cei care vom ajunge acolo , vom intelege si vedea la detaliu si implicit vom putea dovedi si desconspira bine mizeria interioara care o presupune incercarea 
a. de a poseda sau limita o fiinta despre care zicem ca inseamna ceva pentru noi , sau 
b. de a acumula compulsiv bogatie cand in fapt nu te poti bucura de mai nimic din ceea ce ai deja.

Nu ma intelegeti gresit. Nu apreciez saracia desi o socotesc o lectie esentiala in viata oricarui om, … dar acumularea isterica de resurse exterioare intr-un dezinteres patologic fata de tot ce ne inconjoară … va asigur ca nu va mai putea fi vandut multa vreme ca realizare personala si succes.

Daca tot ce acumulezi si atragi catre tine iti umple sufletul de bucurie in fiecare zi orice bogatie este justificata intrucat inseamnă ca tot ceea ce ai se revarsa si asupra celor din jurul tau.

Dar cei mai vorace adoratori ai bogatiei sunt cei pentru care 
nu a mai ramas decat microsatisfactia de a acumula pentru a supracompensa sentimentul de degradare interioara 
la fel cum cei mai vorace sustinatori ai monogamiei sunt cei care supracompenseaza acelas sentiment de degradare cu satisfactia de a controla si face mizerabila viata celui pe care zic ca-l iubesc

A aparut o luciditate in aceasta lume care va desconspira fraudele de identitate (ceea ce vrei sa pari in raport cu ceea ce esti ) atat de profesionist incat nu va mai fi loc in care să-ti ascunzi perversitatea , superioritatea si dispretul fata de oameni si viață.

Luciditatea arde in chinuri ipocrizia (inclusiv cea personala) pe care se sprijina inca majoritatea institutiilor si sistemelor pe care ne bazam si dupa care functionam.

5. Generozitatea este o oportunitate de contact uman care in sine este placere. Insă generozitatea fara luciditate este prostie pt ca hraneste perversitatea umană. .

Pt ca el ca si mine intelege ca iubirea , compasiunea, prietenia o dovedesti prin preocuparea pentru luciditate, onestitate si deschidere catre cei care sunt interesati sincer de aceasta perspectivă.

Prosperitatea la orice nivel al vietii inseamna stare de bine si acumulare de resurse interioare ori aceasta acumulare este posibila doar prin luciditate fara de care orice abordare este compromisă din fasă.

6. (37-3) Toți marii ganditori, maestri , iluminati, inclusiv Dumnezeu lui Neale Donald Walsch a carui carti m-au scos din nivele de nebunie confuzie si slabiciune greu de indurat … afirmă ca totul se reduce la iubire sau frică.

Dar pe masura ce mă preocupă problema mi se intareste ipoteza ca iubirea si frica sunt consecinte ale unei alegeri destinate sa te faca mai atent la procesul si momentul alegerii.

Incep sa fiu tot mai convins că, … conștiinta (umanitatea si constienta) si parazitul (superioritatea si inconstienta) sunt ceea ce exista iar frica si iubirea sunt efectele alegerii intre aceste doua impresionante forte ale existentei.

In consecinta eu zic ca parazitul (superioritatea) a aparut inaintea , fricii , umbrei si tuturor demonilor, … toate astea fiind efecte ale alegerii de a te identifica cu parazitul refuzand vulnerabilitatea care o presupune conștiința si umanitatea.

Mai cred că, si astfel totul se leagă in mintea mea indisciplinată, 
ca viata este procesul de maturizare a constientei 
iar prosperitatea vietii concretizata in abundenta si fericire este concretizarea acestei maturizari.

Iar acest obiectiv al constiintei de a deveni ”viata adevarată” este in mana fiecaruia dintre noi. Nu neaparat in mainile tuturor. Eu incep sa cred fara sa speculez ca limitele umanitatii in asnsamblul ei … sunt limitele celor mai intelepti dintre noi si nici pe departe nu sunt limitele celor mai inconstienti.

Dimensiunea inconstientei este doar reflectia limitelor celor intelepti asa cum Parazitarea umanitatii este oglinda valorii (sau maturizarii daca vreti )a conștiintei.

Daca credeti ca doar aberez, trebuie să vă spun ca , AVEȚI PERFECTA DREPTATE.

7. Constat cat de usor vorbesc oamenii despre chestiuni care nu le inteleg la modul minimal , dar o fac ca si cum ar sti totul … creand astfel o presiune si confuzie imensa in cei care fiind axati pe practica inainteaza incet .

In teorie gasim specialisti peste spcialisti. Practica insa ne omoara.

Si oricat iti repeti ideile cu care esti de acord si pe care le intelegi perfect la nivel mental , transformarea este un efort de vointa si alegere la nivele energetice unde constrangerile sunt criminale si resursele putine.

8. ”Ce-ti ia din putere . . iți da putere” (zice una din Andreele mele dragi ) … 
din momentul în care accepți ca indiferent in ce stadiu de dezvoltare ai fi 
nu poți avea tot timpul controlul asupra stării de bine.

Aceasta acceptare este smerenia, prin care ai controlul de a nu transforma o cădere într o prăbușire.

Pretentiile de putere asupra vieții au creat prăpastiile de suferință în care ne prăbușim și ne tragem unu pe altul în lipsa … bunului simt, respectului pt forțele existentei ce se manifesta în noi.

Smerenia si acceptarea starilor dificile si a limitelor care le presupun aceste stari, este puterea care ne-o fost data de viata pentru a castiga timpul si confortul minimal care ne permit sa intelegem colalorarea cu ea (viata ) si sa performam incet dar sigur in crearea de prosperitate si fericire in noi si in tot ce atingem.

Sentimentul de okay care-l resimti cand accepti cum te simti fară să te zbati prin victimizare, neincredere, vinovatii, planuri de recuperare, agitatie, este reflexia puterii pe care o pune viata in mainile tale prin smerenie.

Smerenia este radacina ORICARUI plus de luciditate la care avem acces.

9. Daca alegi vreodata decis onestitatea in oricare din relatiile tale pregateste-te sa fi respins , acuzat, santajat si descurajat de intreaga lume incepand cu cei mai apropiati , … chiar daca onestitatea ta este insotita de o invitatie la cooperare plus o mare caldura , compasiune.

Traim intr-o lume atat de parazitată de perversitatea in toate structurile fiintei incat trebuie sa fiti pregatiți pentru o reticență si agresivitate totală.

Insă rezistența in onestitate creeaza contextul ca cei mai putini contaminati dintre noi să o recunosca , sa o aprecieze si să o asimileze.

Iar aceasta contaminare f lenta la inceput este inceputul sfarsitului ipocriziei, … intrucat onestitatea ca baza a relationarii creeaza luciditate cu o viteză greu de imaginat.

Iar de la un moment dat luciditatea personală este atat de stabilă si conectata la alte lucidități prin prietenia care leagă pe cei umani incat manipularea si inselaciunea devine aproape imposibilă.

Secretul prosperității vieții este o retea invulnerabilă de luciditate cat mai extinsă. Iar competenta de a crea aceasta retea de incredere si prietenie invulnerabilă este miza acestor vremuri.

Așa ca multa barftă in dezvoltarea acestor retele OBLIGATORIU INVULNERABILE , tuturor celor care vreti o viață mai bună.

10. Bunatatea fara luciditate nu are nici o valoare, și este unu din factorii care stimulează cel mai consistent prosperitatea perversitatii. Naivitatea umana este baza susccesului perversitatii din aceasta lume.

Aceasta bunatate toxică, … vine pe filiera
unei sensibilități infantile , haotice si neinvestigate
sau
din dorința de a-ți crea un brand de om bun ce crezi ca-ți va atrage favoruri existentiale.

Adevarata bunatate se numeste umanitate, … si este dovedita de preocuparea pentru intelegerea naturii umane si a vietii in general pentru o eficientă implementare si stimularea a lucidității, integritatii si prieteniei intre oameni.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.