Planul meu personal pentru o imunitate puternică
Întrucat sunt deseori intrebat despre alimentatia mea gandită sa consolideze sistemul imunitar vă recomand urmatoarele:
A. Interdicții!
1. interzis gluten si implicit toate cerealele cu gluten
2. Interzis lapte si toate produsele adiacente, cu exceptia iaurtului sau chefirului, preferabil din lapte de capra .
3. interzis carofi, orez (eventual doar accidental cantitati mici), faina fara gluten (amidon) si soia
4. interzis zahar, fructe, miere si in fapt orice este dulce pe baza de carbohidrati simpli.
Stevia sau eritritul sunt inlocuitori buni.
5. interzis alcool, cafea, tigari
6. interzis ciuperci, drojdie si bere daca ai probleme digestive precum balonari sau crampe, ori probleme vaginale cronice
7. interzis uleiuri rafinate, margarina, carnuri din comert
8. evitați, cu orice pret, … să va lasiți controlați de orice forma de frică, nesimtire, ipocrizie, perversitate si superioritate și nu alimentati sub nici o forma drama si conflictele interioare sau exterioare.
9. indepartati fara resentimente cat mai urgent din viata voastra si cu orice pret pe toti cei care iubesc drama, conflictul, bârfa, TV-ul.
10. Evitati deciziile care presupun tradarile de constiinta si ignorarea mesajelor pe care le primiti de la propria sensibilitate.
Exprimati-va sentimentele , fiti atenti la senzatiile care va sesizeaza cand va apropiati sau indepartati de adevarul sufletului vostru si folositi-va ratiunea si bunul simt cand sunteti confuzi.
Renuntarea la carbohidrații simpli ( zahar, fructe, miere ) produce in general sevraj dupa doua-trei zile, mai ales noaptea tarziu, primele doua saptamani fiind dificile.
Pe urma o sa simti dulcele ca fiind agresiv cu corpul tau.
Mintea ta se va limpezi ”dramatic” in urma renuntarii la gluten si dulciuri de orice fel.
……………………………………………………………………
B. Baza alimentatiei celui care doreste sa-si rezolve sau sa-si reduca problemele imunitare, digestive si vaginale cronice (in cazu femeilor):
1. unt de cocos extravirgin, presat la rece (fffff important – 2 linguri pe zi). Putin cam scump, dar face toti banii. Nuca de cocos este un aliment extrem de nutritiv si sanatos insa este important sa te asiguri ca ai un sistem digestiv compatibil cu cocosul iar asta inseamna ca trebuie sa te observi atent cum te simti dupa ce il consumi preferabil pe stomacul gol fara alte combinatii.
2. seminte (floarea soarelui, dovleac, canepă, in), nuci, alune, migdale, caju, toate obligatoriu hidratate.
3. pudra de roscove, scortisoara, faina de in sau seminte de floarea soarelui macinate, pudra de maca sau de seminte de canepa, amestecate cu apa, stevie si putin lapte de cocos. Faceti abuz de ghimbir, cuisoare, propolis, turmeric, in orice forma le puteti ingera.
4. cruditati de toate felurile (usturoi, ceapa si patrunjel la greu) .
5. mazare, fasole, naut, quinoa, alge, conopida, morcovi, brocoli, telina, sfecla rosie, orez negru sau salbatic.
6. daca-ti permiti ajuta mult semintele de chia, care pot fi amestecate cu tot ce este la punctul 3. (Chia poate duce la balonari si indigestii mai ales daca este consumat in cantitati mari (peste o lingurita)
7. Puteti abuza de propolis, polen, laptisor de marca, capaceala si orice produs apicol cu exceptia mierii.
Mierea este strict pentru oameni sanatosi tun sau pentru cei care fac mult efort fizic.
8. recomand oua, urdă si carne de pui in cantitati mici (max 2 ori pe saptamana) , daca sunt din surse curate si esti atent la cum te simti in urmatoarele 12 ore. Renunță la orice te lasă cu senzatii neplacute (balonari, crampe, ingroșări ale mucoaselor nazale sau ale gatului). Produsele animale sunt doar pentru oameni perfect sanatosi.
9. eu inlocuiesc painea cu mamaliga sau pufuleti, dar sunt si solutii mai bune daca aveti timp si chef de lipii din seminte si legume deshidratate.
10. exces de apa, mai ales dimineața pe stomacul gol si cu 20 de minute inainte de masa.
11. NU consumati lamâie decat daca nu ati mancat nimic cu 2 ore inainte si nu intentionati sa mancati nici urmatoarele 3 ore. Lamaia blocheaza enzime indispensabile unei digestii corecte.
12. posturi negre (optional, ca variantă de a renunta la suplimente alimentare) pana la 3 zile consecutiv.
Functie de situatie si metabolism poti sa o faci o data pe saptamana sau o data la 3 luni.
13. recunoasteti importanța vietii in general si fiti calzi si ingaduitori cu ea in toate formele prin care se manifesta. Nesimtirea si perversitatea nu sunt aspecte ale vietii, … ci aspecte care parazitează si sabotează viata.
NU acuzati perversitatea, dar separati-va de cei pentru care este politica de viață.
Sau reduceti interactiunea la minimul cerut de contextul in care trăiți pana cand gasiti o cale sa va indepartati.
14. căutati ratiunea, luciditatea si bunul simt, evitand să vă identificați cu fenomenele spatiului mental emotional, cel putin in momente cu miză.
15. miscare ponderată si sex la greu cu fiinte care inteleg sa-si deschida si sufletul odata cu slitul sau picioarele, Continența obligatorie in caz ca esti barbat.
16. Abuzati de carbune medicinal.
…………………………………………………………
C. Probleme dentare.
FFFFFFFFFF IMPORTANT este, daca aveti lucrari dentare cu lucrari pe canal, sa faceti radiografii pentru a depista cat mai repede si rezolva chisturile formate pe radacini, intrucat orice probleme la acest capitol pun o presiune mare pe sistemul imunitar. Nu intru in detalii, dar mă puteti crede pe cuvant.
………………………………………………………….
D. Suplimente.
Daca pe langa punctele A, B, C, simțiți ca mai trebuie ceva, desi este putin probabil, eu recomand:
1. AHCC (2 cps/zi) si Q10 (100mg/zi)
2. Imunocal (dar asta il gasesti greu si-i f scump) ca sursa indirecta de glutation.
…………………………………………………………………………………………..
E. Pentru liste complete de superalimente si orice informatie nutritională vi-l recomand pe Cristian Margarit care a fost primul din Romania care ne-a avertizat si informat detaliat si f bine argumentat ca glutenul, cerealele si fructele sunt pericole mari pentru sanatate. Avand in vedere importanta acestor informatii pentru mine, simt nevoia sa-i multumesc public de cate ori vorbesc despre aceste lucruri.
…………………………………………………………………………………………..
F. Precizări.
1. Tot acest proiect este strict pentru cei care se confrunta cu imunodeficiente, boli cronice, probleme digestive ori ginecologice sau vitalitate scazută. Cei care nu au astfel de probleme pot manca in conditii de maxima siguranta pana la maxim 400 g fructe pe zi dar nu mai mult de un tip de fruct pe zi, pot consuma moderat orez sau cartofi si pot manca oua si carne din surse curate destul de des (4 ori pe saptamana)
2. Leguminoasele si cruditatile au ponderi importante de carbohidrati. Carbohidratii ii gasesti peste tot. Eu recomand celor pe care ii vizez cu acest articol, evitarea alimentelor f concentrate in carbohidrati. Este imposibil sa ai deficit de carbohidrati mancand ceea ce recomand. Dpmdv carbohidratii concentrati si in exces sunt criminali cu vitalitatea umană, iar impreuna cu laptele asigura cel mai bun context ca orice fel de infectie sa prolifereze.
3. Recomand oua si carne daca le insotesti de catitati consistente de cruditati si nu simti ”caderi” dupa ce le mananci.
Înainte sa le scoti din alimentatie este mult mai bine sa umbli la cantitati.
4. Antinutrienti sunt aproape peste tot, dar in fiecare aliment este alt tip de antinutrient. De aceea este bine sa le alternezi. Dincolo de asta sa urmaresti raspunsul corpului la alimente trebuie sa fie o preocupare constantă.
5. Calorii mai multe poti lua din aceasta alimentatie, … mancand mai mult. La aceste alimente nu exista limita de volum. Mai mult decat atat concentratia de substante nutritive specifica acestor alimente si super alimente regleaza f multe in noi, inclusiv simtul nevoilor reale de hrană.
6. Am ajuns la acest plan de alimentatie de aproape doi ani, dupa 20 de ani de experiente, alternative si finisări si nu cred ca mai renunt vreodată la el avand in vedere beneficiile pe care mi le-a adus. Important de inteles faptul ca ceea ce recomand eu aici nu este o terapie utila pana la rezolvarea problemelor ci un plan de alimentatie pe viata.
Comentarii recente