Cand îți ratezi feminitatea in căutarea formelor perfecte
Prea multe femei au uitat complet să-și trăiască experiența de a fi femeie și exista doar ca să arate și să pară perfecte.
Sunt permanent încordate ca sa pară energice, nici nu respira bine, să nu-și deranjeze freza și-s permanent preocupate să obțină ”unghiul” perfect care le pune formele cât mai bine în valoare.
În tot acest timp se străduiesc sa rețină câteva texte care-și imaginează ca le fac sa pară inteligente și sigure pe ele și fac eforturi imense sa pară dezinteresate de cei care le acorda atenție, deși doar pentru atenția aia ele există.
Iar prostia absolută este ca aceste femei sunt invidiate și dorite.
Fără cea mai mica intenție de a părea prețios, pur și simplu nu pot sa înțeleg de ce ai invidia așa ceva, dacă ești femeie si de ce ai dori-o, dacă ești barbat.
Ce poți face cu o astfel de femeie pâna nu-și recuperează bunul simț și naturalețea?
……………………………………………………………………
Convingerea mea este că în spatele superficialității feminine care investetește totul în imagine se pot ascunde calități nebănuite, însa neconștientizate și nedezvoltate.
Deși iubesc femeile care nu pun prea mare preț pe aparențe, care se îmbracă și se machiză in 5 minute, eu n-am vreo problemă cu preocuparea femeilor pentru aspect, dar consider ca fiind gravă situația în care toata viața unei femei gravitează în jurul gândului ”cum arăt? ”.
Când insă vrei sa cotrolezi fiecare detaliu sau când fiecare gest al tău este o declarație de prețiozitate a frumuseții ce vrei sa te vinzi, tocmai ai intrat pe teritoriul ridicolului.
Astea sunt femeile care, pentru că reduc totul la frumusețe, caută in ochii sau coportamentul oricui confirmarea superioritații lor prin frumusețe, chiar dacă se simt nesigure și destule dintre ele chiar complexate de te miri ce defecte imaginare sau ascunse.
Superficialitatea nu este intotdeauna prostie, cretinism sau lipsă de potențial așa cum mulți sunt tentați să absolutizeze.
Eu am cunoscut femei constipate de preocuparea exagerată pentru imagine, cu ticuri demonstrative de comportament si atitudine care s-au deschis frumos și au revenit treptat la bun simț, imediat ce au fost văzute dincolo aparențe.
Sunt de acord ca anumite situații de superficialitate au șanse mici la o transformare, dar am văzut destule transformări.
Sunt de asemenea multe femei, unele foarte inteligente, la care preocuparea pentru aparențe este maximă, dar in același timp se plâng că sunt văzute și abordate numai de tipi superficiali, infantili, dezechilibrați sau proști.
Însă nu ar trebui să se mire.
Preocuparea exagerată pentru imagine transmite slabiciunea de a fi dependentă de ”volum de atenție”, iar barbații dispuși să-ți hrănească dependența în speranța că te vor putea folosi ușor sunt destui.
………………………………………………..
Toți ne hrănim cu atenția sexului opus și este normal.
Suntem legați si interconectați cu toții si cu atât mai mult aceste legături se cer conștientizate si explorate în relațiile de cuplu.
Dorința de atenție trebuie apreciată, nu acuzată.
Când însa cauți atenție complet dezinteresată de calitatea umană a celui care ți-o oferă, dovedești că interesul tău pentru atenție este doar dorința de a-ți confirma puterea care crezi că-ți permite să pretinzi totul și să nu oferi nimic.
În plus este naiv să faci totul să obții atenție și pe urmă să te prefaci că nu te interesează.
Oricum incongruența interioară se trădează in infinite gesturi si reacții mărunte care te compromit in relația cu cei care contează, dacă nu le răspunzi pozitiv la sugestia de a renunța la aparențe și clișee.
Când însa îți recunoști interesul pentru atenție din partea sexului opus, o declari firesc si o cauti pe cea oferită de indivizi de calitate care și-au dezvoltat bunul simț, integritatea si sensibilitatea … orice preocupare care te ajută să o obții (atenția) este biencuvântată.
Orice moment de apropiere, care creeaza stare de bine, relaxare și încredere, este nepretuit.
Dar această stare de bine este, fără excepție, consecința faptului ca cei implicați au ales să schimbe conținut masculin si feminin autentic, ceea ce înseamnă responsabilitate de a evalua conținutul celuilalt și curajul de a-ți asuma vulnerabilitatea.
…………………………………………………………………………..
Deși pare că superficialitatea și artificialul au mare succes, vă asigur că nici un bărbat trezit din inconștiență si iluzii nu va confunda forma unui cur si o freză perfectă, cu ceea ce înseamnă o femeie.
Pur și simplu nu poți ajunge la un bărbat care are ceva de oferit, daca mizezi pe forme.
De asemenea nu există nici o șansă ca un bărbat fascinat de forme să fie unul echilibrat, corect orientat către el insuși cu care ai putea avea o experientă pozitivă per ansamblu.
Dincolo de asta, ”trezirea” bărbatului transformă complet modul în care acesta simte feminitatea, femeile si formele lor.
…………………………………………………………………………….
Frumusețea formelor feminine vor fi intotdeauna seducătoare prin diversitate și proporții … dar forma geometrică (curbele feminine) nu are sex și implicit nu poate atrage decât mentalul disperat după validare.
În plus, dincolo de ceea ce se promovează ca fiind frumusețe, bărbații sunt atrași de o diversitate enormă de proporții, chiar dacă pentru validare caută ”standardul” în vigoare.
Așa că, dacă ești femeie nu te bucura prea tare că ești dorită pentru că ești in ”standard” , întrucât cine îl caută, nu te vede și nu te vrea pe tine. Iar asta garantez că o să doară destul de repede.
Pentru ca formele feminine să aibă un sens ele trebuie să apartină unei feminități, iar asta înseamnă înainte de toate conștiență, umanitate, onestitate și asumare sexuală, iar pe urmă presupune căldură, capacitate de a evalua si intui, sau curajul de a se deschide.
Totul despre relationare si relatii găsiți aici in cele doua volume ale cărții
”Dă o șansă reală relatiilor de cuplu”: https://www.fiiconstient.ro/carti-publicate/
Curajul de a te deschide … vine la pachet cu asumarea ranilor … curajul de a te deschide presupune o anume vulnerabilitate pe care nu suntem pregatiti emotional si psihologic sa o ducem … da, asa e, se investeste mult in imagine si masti …doar ca lumea barbatilor si a femeilor din “timpurile” aflate “de dupa” ce treci prin mai mult de doua expierente este mai mult o lume a formei lipsite de continut … imi place cum scrii , chiar daca pe alocuri gasesc si mici neajunsuri, dar e realitatea pe care nu ne-o putem asuma , ori din necunoastere, ori din egoism, ori din neintelegere , ori din acel traditionalism de care vorbesti…ori din comoditate :-). M-am regasit in toate ipostazele si o data ajunsa la adevarul gol-golut pot spune ca oricum doare cu toata dezvoltarea personala pe care un om o poate “duce”. E greu sa accepti ca ” adevarurile” tale nu intereseaza pe nimeni in fond si ca de fapt omul pentru supravetuire se poate minti atat de mult incat privindu-se in oglinda nu se mai recunoaste. 🙂