Sunteti siguri ca intelegeti smerenia?

Smerenia interioara este precum locurile centrale de pe ultimul rand al unui cinema.

Iti asigura cea mai buna perspectiva asupra vietii (filmului) si implicit accesul la detaliile existentei.

O vedere buna iti asigura o orientare pe masura si, in consecinta, drumul cel mai rapid si sigur catre destinatie. Oricare ti -ar fi destinatia care ti-ai propus-o.

Smerenia are consecinte esentiale in calitatea relationarii cu cei din jur, prin aceea ca intelege inexistenta vreunui criteriu de superioritate intre oameni.

Dar intelege in acelasi timp si ca nu exista nici vreun motiv de inferioritate, supunere, obedienta sau umilinta in fata nimanui.

Intelege ca noi oamenii suntem cel putin prieteni in procesul asta al vietii, indiferent de aparente. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne cocolosim non stop cu sirop existential, dar inseamna ca o mare parte din ceea ce suntem trebuie sa fie atenta la interesele celorlalti si sa caute obiectivitatea si corectitudinea in toate.

Smerenia este raspunsul constientei in fata propriilor tentatii de superioritate, aflate adanc inscrise in programul mental-egotic al umanitatii.

Smerenia este alegerea de bun simt a umanitatii din noi, in fata tentatiilor propriului ego si este necesara doar atat timp cat ego-ul ne foloseste pe noi si nu invers.

Imediat ce ego-ul este un instrument in mana constientei, smerenia nu mai este necesara intrucat raportarea sanatoasa la viata vine direct din modul in care o percepem.

Smerenia corect inteleasa, necompromisa de nici o farama de obedienta, este una din calitatile umane ce le admir cel mai mult. Smerenia este sistemul imunitar al corpului spiritual destinat sa ne protejeze de infectia mental-egotica.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.